OUZO II

OUZO II

zondag 13 september 2009

Zondag 13 september 2009
Wij zijn weer thuis en hebben de reis nog eens nagelopen. Het weer was fantastisch en wij hebben gelukkig geen problemen gehad. Rob heeft zijn werk uitstekend gedaan, daarvoor dank.

haven Seneffe, is dat alles?

Nu begrijpen wij waarom de Maas de toegang tot Frankrijk wordt genolemd. Het is mooi varen, voor Belgie vul je formulieren in en je kunt door zonder kosten en Frankrijk is niet te ver.
Terug via Gent - Antwerpen kost een vignet, rekening houden met getij op de Schelde en afmelden. Een optie.
Tussen deze twee "wegen" zijn wat zijverbindingen met een mooie natuur (deels) maar de jachthavens laten te wensen over, wat betreft boodschappen doen, faciliteiten,
drukte (bijna niemand).

wat zit er achter de brug?
barst, nog 2 km jachthaven






Het kontakt met meedevaarders is goed, je krijgt veel informatie voor komend jaar, frappant is dat iedereen weet waar de ALDI en LIDL liggen!!!!
Een tweede leuke zaak is bij het binnenkomen cq varen is: HEB JE EEN BOEGSCHROEF?
Neen, ik heb leren varen!
Het blijkt dat kontakten onderweg niet verder gaan dan een haven of een vaarstuk, ieder blijft graag op zichzelf. Wij denken dat dit een goede zaak is. Geen verplichtingen, die heb je het hele jaar al.
De uitrusting van het schip komt ook vaak aan de order: wel aggregaat, nee, zonnepanelen, wasmachine, droogkast, boiler, noem maar op, er wordt voor vele duizenden euros geinvesteerd. Eigenlijk zouden veel schepen geen haven nodig hebben, ze liggen er toch. Gezelligheid?

weer zo'n kanaalboot, verdwaald zeker?
Ronquières hellend vlak 73 mtr

daar ga je dan op wielen
ligt de Ouzo II in de bak, alleen, mag wat kosten








Corrie gaar 29 september naar het ziekenhuis voor een knieprothese en hebben wij drie maanden om nieuwe ideeën op te doen en 2010 voor te bereiden.
O ja, onze kinderen in Australie verwachten ons ergens midden januari.
Jonge, jonge, wat een plannen.
Na de zeilboot hebben wij dit jaar genoten van onze OUZO II, wij voelden ons erop thuis en hopen nog menige tocht te mogen maken.

Heeft iemand tips voor of vaarkaarten Frankrijk, eventueel 2 vouwfietsen met versnelling, mail naar wim.dendaas@skynet.be

Tot een volgend keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten