OUZO II

OUZO II

dinsdag 1 september 2009

01 - 09
In Landelies was het qua omgeving zeer mooi. Wat verzorging in de haven was er niets, alleen electriciteit. 's-Middags kwam er iemand die begon te rekenen: € 12,50 liggeld, € 3 stroom, € 3 water en 2 x € 2 douches, (twee uur vooraf melden, dan kon het water warm worden. snel gerekend: € 22,50 per nacht!! Echt niet. Er is één winkel, een pharmacie. Voor boodschappen met je met de bus naar Seneffe, deze gaat 1 keer per uur, je moet wat lopen naar Delaize of de Lidl. Wij wachtten op de bus op de bank, de chauffeur dacht dat wij autonummers aan het opschrijven waren ne reed door, weer een uur wachten.

29 - 8
Landelies - Seneffe
1855/1 - 1585/1
09.00 - 13.30 uur 5 sluizen
De sluizen gingen allemaal erg vlot en het vaargebied is variërnd. Eerst terug naar Charleroi, zaterdags rustig, links af kanaal Charleroi -Brussel en door een golvend landschap naar Seneffe.
De haven staat 2x op dekaart, neem de onderste aan bakboor. Bij binnenkomst ziet het er niet uit, maar er is een goede aanlegplaats met stroom en water. Bij nader onderzoek blijkt dat je onder de brug door kan varen en in een doodlopend kanaal zijn allemaal ligplaatsen. Het sanitair is goed, was- en droogmachines aanwezig en tegen betaling van € 5,00 kan je de hele dag wassen, inkl.waspoeder. Wifi aanwezig.
Zondag was het clubhuis open en hebben wij gezellig gebabbeld met de leden en een pintje gedronken.
Boodschappen doen was wat verder weg, maar met de fiets ca 15-20 minuten te doen.
Lidl was er goed voor.

31/8 - 01/09
Seneffe - Ittre
1858/1 - 1859/5
10.00 - 14.15 uur wachttijd hellend vlak Ronquires 1,5 uur.
De tocht door het kanaal verliep vlot en eigenlijk was het er best mooi. Golvend landschap en redelijk breed met weinig beroepsvaart.
Het was toch spannend bij Ronquieres in een bak 73 mtr te zakken, op de trein.
Vanwege de beroepsvaart moesten wij 1,5 uur wachten en hebben veel foto's genomen van de prachtige vergezichten. Toen ging de bak open en wij, geheel alleen, de bak in. Dan begint alles te piepen en rollen en vrij snel rol je naar beneden. Absoluut fantastisch. Bij het uitvaren ligt rechts een goed restaurant en er was kermis met allerlei eettenten. Er is zelfs een ligplaats, moet wel de sluiswachter er zijn. Vandaag niet en waarschijnlijk ook morgen niet. Helaas, dan maar door naar Ittre.
Een jachthaven aan een zijtak van de sluis. Het seizoen is duidelijk voorbij. Wij ligger er alleen. Douches en stroom aanwezig, dus dat gaat wel. Boodschappen niet. Ik ben op de fiets naar Ittre geweest, veel klimmen, de enige winkel was een épicerie waar de piepers € 1,95 de kilo kostten, de wijn begon bij € 8,00.
Bij de brug is een friterie waar wij vanavond een frietje halen bij de biefstuk.
Vanwege de weersvooruitzichten blijven wij hier nog een nacht extra.
Van Ittre gaan wij naar Grimbergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten