OUZO II

OUZO II

zondag 23 augustus 2009

23 - 8 Nog steeds in Namen.

Mooi toch hoor om de boot zo te zien liggen.

Wij hebben de oude stad bezocht en het hele centrum doorgespit.Jaren geleden hebben wij Namen als eens bezocht, er was toen een kabelbaan, straatjes met alleen café's en wnkels. De drankstraat is vervallen en de kabelbaan is weg.Als je de brug overgaat zie je het stadhuis met een groot leeg plein.Alles voetgangersvriendelijk. Er zijn meerdere oude kerken, helaas allemaal in slechte staat. 's-Avonds hebben wij met onze buren gezellig gedronken, een stikje gebruik van de laptop uitgelegd en wifi duidelijk gemaakt. Het blijkt dat Walter en Elly uit Turnhout komen, dus eigenlijk om de hoek. Een gezellig stel met veel humor en ervaring. Wij zullen zeker meer zien.


Het stadhuis in Namen.

Een absolute aanrader is een trip met het "treintje". Een bezoek aan de sitadel te voet is voor ons niet mogelijk en hij brengt je over een uitgebreid parcours, met uitleg in diverse talen, naar de top van de Citadel. Daar hebben wij wat gedronken en hebben de tocht voortgezet. Halverwege is een middeleeuws gebeuren, met koken smeden, vechten en meer van dat. Het blijkt dat de op de Citadel, cq. Namen veel werken zijn uitgevoerd door Nederlanders, bruggen, gebouwen, wegen. De Belgen hebben er ook gebouwd: een opslag voor dierenvoeder! Al met al een geweldige dag met goed weer.
De trip naar Dinant gaat niet door. Zeven sluizen voor 24 km is wat veel en wij zijn wat vermoeid van alle activiteiten. Boodschappen doen, rondfietsen, lopen, even bijkomen. Dus nog een paar dagen in Namen, waar zondag de rommelmarkt was.
Daar was de miskoop van de maand! Een grote lamp met alles erop en eraan. Later bleek dat het de teruggaves van de Aldi waren en het niet deden. Toch € 4,00 naar de kl....

Uiteindelijk gaan we natuurlijk naar Dinant, wat een prachtig uitzicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten